Nationaal MSfonds

Licht- berichten voor mensen met MS

Over de campagne
Maricha’s verhaal

MS is een zenuwslopende ziekte die helaas nog steeds niet te genezen is.

Lichtpuntjes voor mensen met MS
Om mensen met MS een hart onder de riem te steken, is het Nationaal MS Fonds deze actie gestart. We willen mensen met MS - die dagelijks geconfronteerd worden met beperkingen en pijn - laten weten en zien dat ze er niet alleen voor staan. Zo ook Maricha, die op haar 32e te horen kreeg dat ze MS heeft. Lees hier haar verhaal

Een lichtbericht in ruil voor een donatie
Iedereen die doneert aan het Nationaal MS Fonds, kan een lichtbericht sturen naar mensen met MS. Dit bericht wordt vervolgens als een lichtpuntje zichtbaar op een digitale kaart.

Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor méér onderzoek naar MS, maar vooral om Nederland te vullen met duizenden lichtpuntjes.

Tijdens het aanmaken van het MS Lichtbericht kun je ervoor kiezen een bericht te maken voor iemand persoonlijk of voor álle mensen met MS. Alle berichten worden voor iedereen zichtbaar op de kaart.

Je kunt je bericht ook delen op social media, per mail, sms of WhatsApp. Zo ben je een lichtpuntje voor mensen met MS én inspireer je anderen om ook een lichtbericht te maken

Wat gebeurt er met je bijdrage?
Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn we er voor de 25.000 mensen die nú met MS leven en hun naasten. We zetten alles op alles om hun kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Onderzoek is daarbij de sleutel. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid en zijn volledig afhankelijk van donateurs. Jouw gift is onmisbaar en maakt echt verschil.

Ben jij een lichtpuntje voor mensen met MS?